top of page

Minimalist mobilyalar hakkında bilmeniz gerekenler, Mobilya Tasarım

Güncelleme tarihi: 15 Nis 2022

Son yıllarda birçok farklı nedenden dolayı insanlar sadeleşmeye başlamıştır. Özellikle tüketimin sürekli arttığı ve durdurulamadığı dünyada bu durumun zararları da kendini net bir şekilde belirtmeye başlamıştır. Tüm bunlar insanların minimalist bir yaşama olan ilgisini daha da artırmıştır. Minimalizm sadece ihtiyaç doğrultusunda satın alınan, kullanışlı ve oldukça sade eşyaların kullanılmasıdır. Bu durum hayatın birçok yerinde gözlemlenebilmektedir. Ancak en çok ev dekorasyonunda ve masif mobilyaların tasarımında görmek mümkündür.


Minimalist mobilyalar genellikle basit tasarımlara sahiptir. Daha fazla renk, desen ve tasarımın bulunmadığı mobilyalardır. Genellikle keskin köşeleri bulunmaktadır. Köşe koltuk takımlarının birçoğu minimalist ev tasarımları için tercih edilmektedir. Bu mobilyaların diğer tasarımlar gibi belirgin ve çarpıcı detayları bulunmamaktadır. Her biri kendine özgü olan sadeliği ile ortamlarda göze çarpmaktadır.

Minimal yaşam tüketimin ve stresin arttığı bu dünyada oldukça merak konusu haline gelmiştir. İnsanların çoğunluğu daha huzurlu ve mutlu bir hayat için minimal yaşamı tercih etmektedir. Bu yaşama geçiş yaparken öncelikle yaşam alanlarını sadeleştirmektedirler. Bunun nedeni ferah, sade, şık ve kullanışlı eşyalarla daha huzurlu bir hayat yaşanıyor olmasıdır. Minimalist mobilyalar yatak odalarında, koridorlarda, mutfaklarda veya salonlarda kullanılabilir. Genellikle şehir dairelerinde veya küçük metrekarelere sahip dairelerde tercih edilmektedir. Bütün mobilyaların kendine ait bir işlevselliği bulunmaktadır. Ayrıca bulunduğu ortama oldukça güzel bir görüntü bırakmaktadır.


Minimal Mobilya Modelleri


Farklı tasarımlarda birçok ahşap mobilya modeli bulunmaktadır. Her birinin kendine özgü tasarımı bulunmaktadır. Minimal mobilya modelleri de zarif tasarımlara sahiptir. Bu mobilyalar ortama rahatlık ve konfor katarken aynı zamanda estetik bir görüntü bırakmaktadır.

Genellikle her modeli yumuşaktır ve insanların kullanırken oldukça rahat etmeleri sağlanır. Çok basit tasarımlara sahiptir ancak bu basitlik minimalist mobilyalar için oldukça karakteristik bir özelliktir. Tek renk mobilyalar ya da soft renklerin bir araya gelmesiyle dizayn edilmiş sade parçalardan oluşmaktadır. Genellikle yuvarlak şekillerde üretilmezler. Keskin köşeleri bulunmaktadır. Çünkü bulunduğu ortamın her köşesine rahatlıkla yerleştirilebiliyor olması önemli bir husustur. İçeriğinde gereksiz tasarımlara yer verilmemektedir. Genellikle geometrik şekillere uygun olarak tasarlanmaktadır.


Minimal Mobilya Tasarımı

Mobilya firmalarının mobilya tasarımı farklı birçok desen, renk, stil veya resimler kullanmaktadır. Minimalist mobilya tasarımcıları ise farklı desenlere ya da renklere çok fazla yer vermemektedir. Öncelikle özel ölçülerde çalışılmalıdır. Çünkü minimalizmin temelinde sadelik ve basitlik yatmaktadır. Tasarımlarda en fazla iki farklı renk kullanılmaktadır. Bu renkler genellikle birbirlerine zıt renklerdir. Örneğin siyah bir koltuk üzerine tasarlanan sade beyaz yastıklar veya iki farklı tonlarda bulunan kahverengi mobilyalar üretilmektedir. Koridor, mutfak, yatak odası veya salonlarda bu zıt ya da birbirine yakın renkler kullanılabilmektedir. Genellikle gösterişten uzak, göz yormayan ve tamamıyla ihtiyacı karşılayabilecek tasarımlardır. Minimalist ev dekorasyonlarında ağaç mobilyalarla birlikte biblo ya da farklı aksesuarlar genellikle kullanılmamaktadır.


43 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page